Personaluthyrning

Nya företag mm

 • Rekordmånga nya företag
  April blev en riktig rekordmånad när det gäller antalet nya företag. Årets negativa trend kan nu vara bruten.
 • Kolla hantverkaren noga
  Antalet konkurser i byggbranschen ökade med 34 procent under det första kvartalet i år, enligt nya siffror från kreditupplysningsföretaget UC. Det gör det extra viktigt att noga kontrollera entreprenörer som du anlitar.
 • Så vet du om samarbetet är lagligt
  Att samarbeta med ett annat företag kan ibland vara en förutsättning för att ens kunna lämna något realistiskt anbud i en offentlig upphandling. Men gränsen för vad som är ett lagligt samarbete eller inte är hårfin.
 • Tror på ökad import
  Svenska importföretag tror på en positiv utveckling och en majoritet tror att importen kommer att öka under de närmaste 12 månader.
 • Så hyr du en chef
  Under de senaste åren har branschen för uthyrda chefer ökat stort. Ett av skälen är att det är svårt att rekrytera förändringsledare.
 • Fler länder i e-handelsguiden
  Business Swedens E-handelsguide utökas nu med ytterligare sex länder: Belgien, Frankrike, Italien, Nederländerna, Spanien och Storbritannien.
 • Ny bank för småföretag
  Nya Amfa Bank, med vd Michael Forsman i spetsen, har som affärsidé att inte skuldsätta företag, utan att få dem att använda de egna kundfordringarna för att frigöra likviditet för tillväxt.
 • Anställer helst äldre
  Småföretagare föredrar äldre och mer erfarna personer framför unga och nyutbildade när man ska anställa personal. Men de får inte hänga kvar för länge i företaget.
 • Kommunen med bäst företagsklimat
  Även i år toppar Solna Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. Rankingen baseras främst på företagarnas betyg men också på statistiska faktorer.
 • Så behåller du din viktigaste kund
  Plötsligt händer det – ditt lilla bolag får en riktigt tung spelare som kund. Men hur behåller du som småföretagare en sådan VIP-kund? Nya Affärer har svaren.
 • Skydda ditt varumärke
  Ett företags varumärke är en viktig tillgång som behöver skyddas precis som övriga tillgångar i företaget. Men många mindre och nya företag vet vad de kan göra eller hur man gör. Här är tio användbara tips för varumärkesskydd.
 • Visa din kreditvärdighet
  Konjunkturen dalar och det blir svårare att göra affärer. Men tillhör du de 90 procent av landets småföretagare som har högsta kreditbetyg kan du använda det i din marknadsföring.
 • Försäkring kan hjälpa mot bluffakturor
  Den som drabbas av bluffakturor kan under vissa omständigheter få hjälp genom företagets försäkring. Men det förutsätter att beloppet är ganska stort.
 • Månadsrapportering läggs på is
  Regeringen lägger förslaget med månadsrapportering för företag på is. Det framgår av vårbudgeten som presenteras på måndagen.
 • Småföretag halkar efter i teknikutvecklingen
  Svenska företag och organisationer är långsamma med att ta till sig ny kommunikationsteknik – och det är små företag som halkar efter mest, enligt en ny undersökning.
Personaluthyrning

Controller till ekonomienheten

Controller till ekonomienheten

Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.


Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är en av Stockholms 14 stadsdelsförvaltningar. Stadsdelen ligger i nordvästra Stockholm och har 63 000 invånare och omfattar stadsdelarna Hässelby Gård, Hässelby Strand, Hässelby Villastad, Vällingby, Vinsta, Grimsta, Råcksta, Nälsta och Kälvesta. 
I Hässelby-Vällingby är det nära till natur och rekreation kring Mälaren, men också till moderna affärscentra som Vällingby City. Hässelby- Vällingby är ett expansivt område med stor nybyggnation. Befolkningen beräknas öka med nästan 10 % under den närmaste tioårsperioden. 
Stadsdelsförvaltningen har 1500 anställda som ansvarar för verksamhet inom förskola, äldreomsorg, omsorg om personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, stadsdelsmiljö, parker och kultur och fritid. 
Som anställd har du tillgång till motionslokal och flera träningspass och du kan även köpa förmånligt träningskort till Stockholms stads simhallar med gym och träningsanläggningar. 


Mer information om oss hittar du på 
www.stockholm.se/hasselby-vallingby


1 plats(er).Ekonomienheten ingår i avdelningen för ekonomi och stadsmiljö som även innehåller enheterna lokal och park samt teknik och service. Ekonomienheten ansvarar för förvaltningens redovisning och bokslut samt för att stötta verksamheterna i deras budget och prognosarbete. Ekonomienheten ger stöd och service till verksamheterna i ekonomiska frågor och har ett strategiskt ansvar för utveckling av ekonomiadministrationen. 

Som controller är du är placerad vid ekonomienheten och rapporterar till ekonomichefen. På ekonomienheten finns funktionerna controller och redovisning, totalt 6 personer. Vi ser ett värde i att arbeta över funktionerna och att skapa ett gott samarbete både inom enheten och med övrig organisation. 

Du kommer att arbeta med både operativa och strategiska ekonomifrågor gentemot ett eller flera verksamhetsområden. Din roll innebär att vara ett stöd till chefer i arbetet med att fastställa säkra prognoser och analyser av ekonomiska data och nyckeltal. I arbetet ingår framtagande av månads- och tertialrapporter, årsbokslut, verksamhetsberättelse, prognoser och budgetarbete. Dina analyser hjälper chefer att identifiera förbättringspotentialer och genom ett proaktivt arbetssätt är du ett stöd för de budgetansvariga cheferna. I arbetsuppgifterna ingår även att utveckla olika ekonomirelaterade processer, finna lösningar, utbilda verksamheterna samt visst redovisningsarbete. 

Vi ser att du har: 
- akademisk examen i ekonomi eller annan relevant utbildning från högskola/universitet. 

- flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete från en liknande controller-roll. Erfarenhet från en kommunal verksamhet, gärna Stockholm stad, är meriterande. 

- mycket goda kunskaper i Excel och erfarenhet från ett större ekonomisystem, gärna Agresso. 

- mycket goda kunskaper i redovisning och ekonomistyrning samt är van vid rapportering med korta tidsramar. 

Vi ser att du är en person med utpräglad förmåga att analysera siffror och dra slutsatser. Du är pedagogogisk och har förmåga att kommunicera siffror och analyser till personer på olika nivåer i organisationen. Som person är du noggrann, strukturerad och har en förmåga att se helheten. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga. 

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. 


För mer information om tjänsten, tag kontakt med: 
Ekonomichef
Personaluthyrning

LOGISTIKER

LOGISTIKER

Sista ansökningsdag: 2013-05-12

Getinge International AB är ett säljbolag inom Getinge Group och ingår i affärsområdet Infection Control AB. Företaget ansvarar för försäljningen i Östeuropa, Mellanöstern, Afrika och Latinamerika. Huvudkontoret ligger i Getinge och filial finns i Dubai. Försäljningen sker via distributörer i ca 60 länder och omsättningen är ca 440 miljoner kronor. 

Till Skeppningsavdelningen på Getinge International AB söker vi 

LOGISTIKER 
Ansvarsområde 
. Godsmottagning och fakturering i vårt affärssystem samt utställande av exportdokument 
. Vara kontaktperson och konsolidera gods gentemot vår externa lagerpartner 
. Granskning och presentation av exportremburser 
. Intrastatrapportering 
. Assistera ekonomiavdelningen i diverse arbetsuppgifter 
. Delta i projekt för att förbättra våra processer 


Kvalifikationer 
. Erfarenhet av speditionsarbete, fakturering och remburshantering 
. Engelska i tal och skrift, ytterligare språk är en merit 
. Erfarenhet av affärssystem, gärna Movex 


Vi söker dig som är driftig, serviceinriktad och har ett strukturerat arbetssätt. Som person är du öppen, positiv och kommunikativ. Vi erbjuder ett intressant och utmanande arbete där du kommer att få möjligheter att utvecklas tillsammans med oss. 
Tjänsten är placerad i Getinge. 


För mer information kontakta Marianne Bergendahl, Controller Getinge International AB, tel 010-335 63 57. 


Ansökan bestående av personligt brev samt meritförteckning och märkt med den tjänst du söker skickar du senast den 12 maj 2013 till: 

Getinge International AB
Personaluthyrning

Ekonom med controllerfokus

Ekonom med controllerfokus till Sensus Studieförbund


Bravura är rekryterings- och bemanningsföretaget som arbetar med tjänster över hela tjänstemannaområdet. Vi har jobb för dig som är i början i karriären och för dig med erfarenhet. Gemensamt är att vi erbjuder schyssta anställningsvillkor för alla våra anställda och att vi är personliga och satsar på service lite utöver det som förväntas. 

Om kunden: 

Sensus är en idéburen organisation som erbjuder mötesplatser för lärande, upplevelser och gemenskap. Organisationen är Sveriges fjärde största studieförbund och har ett brett utbud av cirklar, utbildningar och kultur över hela landet. Verksamheten spänner över många områden från ledarutveckling, yrkesutbildningar och samtalsgrupper till rockmusik, körsång och teater. Sensus är ett studieförbund som lyfter fram livsfrågor, mångfald och globala frågor och som samarbetar med trossamfund och fackliga och humanitära organisationer med flera. Sensus har åtta regioner och ett riksförbund som svarar för nationella frågor. Till riksförbundet i Stockholm sökes en ekonom med inriktning på analys och uppföljning. 

Sensus vill ha mångfald och värdesätter därför en blandning av perspektiv, förmågor och erfarenheter bland de sökande. 

Arbetsuppgifter: 

Du ansvarar tillsammans med en kollega för uppföljning av verksamheten och de olika verksamhetsprojektens ekonomi och finansiering. Du samarbetar nära med kollegor både på riksförbundet och i regionerna. 
I arbetsuppgifterna ingår främst ekonomiskt analys- och uppföljningsarbete. Du analyserar resultatet för olika delar av verksamheten och olika projekt samt tar fram nyckeltal för ökad mätbarhet. Du ansvarar för ekonomirutiner och system, inklusive prognosverktyget EOS. Tillsammans med kollegor driver du budgetarbetet framåt och rapporterar bl.a. till Folkbildningsrådet. Utöver detta är du delaktig i redovisnings- och bokföringsarbetet. 

Profil: 

- Högskoleutbildning inom ekonomi 
- Dokumenterad erfarenhet inom ekonomi, redovisning och analys 
- Goda kunskaper om och erfarenhet av ekonomistyrning samt olika analysmetoder
- Erfarenhet av att självständigt driva och genomföra projekt 
- God datorvana och goda kunskaper i Excel 
- Kunskaper i EOS är meriterande 
- Erfarenhet av att jobba i idéburna organisationer är meriterande 

Personliga egenskaper 
Vi tror att du är en noggrann och strukturerad person. Tjänsten innebär många kontaktytor så väl inom som utom organisationen så det är viktigt att du är lyhörd, serviceorienterad och trivs med att möta människor. Du är van att driva processer och har god pedagogisk förmåga och erfarenhet. 

Övrig information: 


Sökord: ekonomi, analys, controller, redovisning, ideell verksamhet, studieförbud, idéburna organisationer 

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval av ansökningar.
Personaluthyrning

Business Analyst

Business Analyst till ett internationellt bolag inom vitvaruhandel

SJR  är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag med inriktning mot Ekonomi och Bank & Finans. Sedan 1993 har SJR byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på Nasdaq OMX First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. SJR arbetar med uppdrag till privata näringslivet, myndigheter och statliga bolag. 

För kunds räkning söker vi en Business Controller till ett uppdrag i Stockholm.  Uppdraget är inom ramen för SJR:s konsultverksamhet och beräknas starta omgående. Det finns goda möjligheter till överrekrytering av kund. 

Arbetsuppgifter

Du kommer tillhöra en Business Analyst avdelning inom finance och jobba på nordisk nivå. Du kommer att ingå i ett team och ansvara för det norska bolaget. Som Business Analyst kommer du att ha en central funktion och ha ett nära samarbete med säljorganisationen. I rollen ingår följande arbetsuppgifter: 

* Budget
* Löpande rapportering
* Uppföljning av kampanjer
* Analys mot sälj och marknad
* Support till sälj inom controllerområdet


Lämplig bakgrund

Den vi söker för detta uppdrag ska ha en kandidat eller magisterexamen i företagsekonomi eller motsvarande eftergymnasial utbildning. Dina yrkesmässiga kunnigheter stämmer med detta:

* Några års erfarenhet av Budget- och Prognosprocesser
* Erfarenhet av att leda processer eller projekt
* Erfarenhet av bokslutsarbete samt en god grund inom redovisningen
* Behärska engelska och svenska väl i tal och skrift
* Meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbetat mot Norge
* Avancerade Excel-kunskaper
* Erfarenhet av SAP och Business warehouse

Som person bör du känna igen dig i nyckelorden driven, noggrann, positiv, lösningsorienterad, analytisk, nyfiken och ansvarstagande. Du ska vara initiativrik och en förmåga att självständigt driva dina ansvarsområden framåt.

Övrigt

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan innehållande CV samt personligt brev snarast. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig Rekryteringskonsult Pernilla Häglund om du har några frågor på tfn 08-407 55 42.
Vi ser fram emot din ansökan!

Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.